ingyenes
webstatisztika
Szállítási információk | Kamagra Ára
Get Adobe Flash player

Szállítási információk

Rendelés, megrendelés tudnivalók.

Kifizetési módok, átadás-átvétel

Rendelés, megrendelés tudnivalók.A megvett terméket az alábbi módon lehetséges kifizetni és kézhez kapni:

előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a házhozszállítási, csomagolási, valamint további anyagi terheket cégünk fizeti.

Postai utánvétellel az áru kézhez kapásakor a a postának, vagy a postásnak leróni a csomag utánvételi árát, azzal összefüggésben, hogy a postástól magától veszi át a küldeményt, illetve a postán. Az utánvétel díjának kiegyenlítésekor kapja meg a rendelt termékeket.

előreutalással történő vásárlás valamint átvétel: az előre való utalás abból a szempontból lehet megfelelőbb, hogy ilyenkor a postázás díját átvállaljuk, így sokkal kecsegtetőbb áron megvásárolhatja a terméket. Miután beérkezett a pénz hozzánk, akkor még aznap feladjuk a terméket, ekképp 48-72 óra leforgása alatt véghezvihető a folyamat, azonkívül jutányosabb is.

előre utalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és mi azonnyomban megírjuk azokat az elérési lehetőségeket e-mailben Önnek, amire utalni szükségeltetik az összeget. A csekk közleményének rubrikáiba írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit a rendelésben is eljuttatott nekünk, így egyszerűbben beazonosíthatjuk. Az áru nevét kérjük, semmilyen esetben se írja be az utalás közleményének rubrikáiban, csakis csupán a nevét amellett az irányítószámát adja meg, amit a megrendelés esetében írt!

Amint beérkezett az utalás (ez általánosságban egy-két óra, illetve 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak bennünket, és úgy még aznap már postázzuk is az árut ajánlott, utánvétel nélküli levélként, ami 1, vagy legfeljebb két nap leforgása alatt minden bizonnyal eljut Önhöz, persze tapintatos csomagban.

Postán történő illetve futárral kiszállított utánvételes fizetés és birtokba vétel: Az utánvéttel bonyolított kifizetési lehetőség a legismertebb amellett a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelt címre viszi az árut továbbá az utánvételi összeg megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagosan elmondható, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag egy-két dobozos rendelés esetén elsőbbségi felárral elküldött árucikkek összes kiszállítási, valamint más egyéb összege csak 1500 Ft. Ez összeg fölött, továbbá a küldemény súlyának megnövekedése következményeképpen, akár 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz kézbesítési költség. A megrendeléskor ezt a szállítási költséget hozzáadja a cégünk az áru árán túl, ekképp tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postai hazaszállítási díja, vagyis a termékkel együttesen számszerűen milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét kifejezés azt mutatja érthetően, hogy a forgalmazó ráír a csomagra egy utánvételi összeget, amit akar, hogy a vevő az átvétel alkalmával fizessen. Az utánvéti összeg esetünkben az áru árából, a postázás díjából, azonkívül a csomagolás költségéből adódik. Értelemszerűen ez az utánvételi összeg az igényelt terméket extra költségekkel emeli, amit a vásárlónak szükséges megfizetnie. A postai utánvéttel történő vásárlás esetében a szállítónak kell átadni a csomagon szereplő utánvéti árat, és ekkor az árut megkapja. Hogyha nem talál senkit a címen, otthagy egy értesítést. A másik alternatíva a postán maradó utánvételes küldemény, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiküldésre azonkívül minekutána Önnek nem kell a saját lakcímét megadnia a rendeléskor, ekképp nem fogják értesíteni a postától, hogy csomagja érkezett, eszerint Önnek szükségeltetik bemennie a postára és megfizetni az utánvétel árát. A postahivatalban maradó csomag intézése azért nem ilyen áttekinthető, hogyha így kívánja kérni a megrendelését, okvetlenül olvassa el a következőket, mert hogyha már sokszor vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is megváltoztak a kézbesítési szabályai, amiről itt tájékozódhat részletesebben.

Szállítás postán maradó csomagként

Kérem, mindenféleképpen böngéssze át ezt a postán maradó ismertető információt, mert lehet, hogy Ön már sokszor is igényelt postahivatalban maradó küldeményt és minden rendben volt, viszont nemrégen nagyban változtak a postán maradó csomagok rendszerére létrehozott követelmények!

Ez általánosságban a legbonyodalmasabb hozzáférési mód a példák szerint, több okból is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban működő postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Javasoljuk, hogy a szóban forgó város, vagy település főpostájára címezzék a megrendelt terméket, feltéve, hogy kivitelezhető, és így máris kevesebb panasz lesz a birtokba vételnél. A postakeresűben az olyan kisebb posták, és plázák- bevásárlóközpontjainak postái is szerepelnek, ahol nem foglalkoznak postahivatalban maradó küldeményekkel, azaz kérjük ne ezt, hanem a nagyobb (fő)postákat preferálja!

Temérdek ember nincs tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postahivataltól. Nem is tudnák milyen címre küldjék az értesítést, mert az Ön saját elérhetőségét nem adta meg a megrendeléskor, hanem mindössze a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt bonyolítja még, hogy sokszor azt mondják a postahivatalba befáradó embernek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ekkor kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy pár soros levelet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek az igénylés során felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel garantáltan ki fogják adni Önnek az ajánlott küldeményét, amibe az árut pakoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és hogyha Ön nem oda kérte postán maradó csomagként,abban az esetben átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postára az Ön megrendelt csomagját. Ha a főpostára kérte, abban az esetben ott marad a főpostán.

legfőbb teendők: A postán maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítést, ekképp Önnek szükséges a megrendeléstől számított egy-két napon belül bemennie a kért számú vagy című postahivatalba az adott településen. Hogyha 7 munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a a posta dolgozói azt közlik, hogy nem jött ilyen csomag, vagy nincs meg, akkor a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljesen biztosan rendeződik a gond! Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje kereskedésünktől, és akkor mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leggyorsabban.

Legkomolyabb baj a postán maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél alakjában) nem minden esetben találják meg nyomban a postahivatalban, egyedül egy ún. küldeményazonosító RAG számmal, amivel az összes postázott küldemény útvonala azonosítható. Az úgynevezett RAG szám információja szerint már nagy valószínűséggel meg fogják találni az adott postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és odaadják Önnek az elvileg „még meg sem jött” küldeményt.Sok esetben a postán a minimális motiváció továbbá a alacsony bérek folyományaként, hogyha nincs pont elöl a szóban forgó küldemény, olyankor inkább azt mondják Önnek, hogy nem érkezett meg, illetve nem találják. Ezért meghatározó a RAG szám, ami egyúttal egy csomag nyomkövetési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el vállalatunktól.

Az igénylés utáni napon a küldeménye mindig postázásra kerül a du. 16 óráig feladott rendelések esetén. A du. 4 óra után lebonyolított megrendeléseket, amennyiben még van kapacitásunk, akkor szokásunk kiszolgálni, viszont amennyiben nem sikerül, akkor másnap kerülnek kiküldésre. A kiküldött összes küldemény teljesen egyedi küldemény nyomkövetési RAG számot kap, ez okból kikereshető a posta számítógépe alapján.

A postahivatalban maradó megrendelés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a bizonyos küldeményeket azonosító számot, de e nélkül is besétálhat a postára valamint kikérheti a csomagját, ha becsületes dolgozók vannak szolgálatban, akkor megkeresik Önnek egykettőre és birtokba veheti.

Hogyha valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot levélben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy besétált a postahivatalba és ott azt állították Önnek, hogy nem jött meg a csomag, illetve nem találják. A KAPCSOLAT menüponton át küldjön cégünkhöz egy levelet!

Az okból olyan alapvető fontosságú, hogy valós levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges lehessen. Esetleg ilyen logisztikai zavarnál el tudjuk Önt érni, amennyiben nem válaszol az e-mailünkre.

Hazaszállítás hagyományos postai utánvéttel, házhoz történő kikézbesítéssel

A szokásosnak továbbá leggyakoribbnak mondható postai utánvételes csomag házhoz történő kiküldése során a szállító kisebb értéknél (100 000 forintig) elviszi a küldeményt a lakásra, és ott átvételkor kiegyenlítheti a postai kiszállítás díját a vásárló oly módon, hogy ott rögtön a futárnak megfizeti az utánvételi összeget. Az utánvételi összeg a rendelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvételes, továbbá csomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésekoregyébként mindig feltüntetjük a kiküldési költséget is részletezve, ekképp elolvashatja, hogy a rendelt termék árán felül mennyibe kerül a házhozszállítás.

Lakcímre történő kézbesítéskor utánvét esetében, amennyiben nem talál senkit otthon a postás/szállító, vagy esetleg magasabb értékű az utánvétel összege, olyankor rendszerint hagy egy üzenetet a postaládában.

Sajnos azt kell tapasztalataink alapján kifejeznünk, hogy a hazaszállítási ellátás nem mindvégig kifogástalan, sokszor értesítést sem hagynak ott a postások vagy a futárok valamilyen okból, és ilyenkor küldeményünket visszaküldik hozzánk, mert Ön nem is tud a küldeményünk kiérkezéséről, minekutána nem kapott róla értesítőt, hogy ott járt vele a postás vagy a szállító. A kiút az, hogy a megrendelés után két nappal maximum, feltéve, hogy nem kézbesítik ki a megadott címre a küldeményt, akkor írnia kell számunkra egy levelet a Kapcsolat menüponton át. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot átküldjük Önnek és így ezzel biztos megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen baj, vagy 48 óránál régebbi rendelés esetén, ha nem jutott el Önhöz a küldeményünk, akkor kérem, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy ír egy levelet a gondjáról a KAPCSOLAT menüpontban!

Kézbesítés előre történő utalásnál

Hogyha Ön előre elutalta nekünk a termék(ek) összegét, olyankor az átutalás megérkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben informálnak minket, még rögtön aznap postázzuk a küldeményt. Az árut sima külső hatásoktól védett fóliás nem átlátszó amellett nem kitapogatható zacskóba zárjuk, és nem tüntetjük fel, mit tartalmaz. A diszkrét csomagunk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha tán el kellett mennie otthonról és a postás vagy a futár nem tudta átadni, abban az esetben ott hagy egy értesítést a Ön postaládájában. Ezzel kell besétálnia a postahivatalba és átvenni az ingyenesen odaadott diszkrét kinézetű ajánlott levelét.

Feltéve, hogy nem hagytak ott értesítést és már több napja rendelte a küldeményt, akkor alighanem a postás vagy a szállító nem hagyott a helyszínen értesítőt az Ön számára, de a postán benn lesz a csomag. Hogyha akkor se képesek megtalálni, írjon cégünknek a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet és segítünk Önnek! Az átutaláshoz lényeges kifizetési tudnivalókat ennek az oldalnak a legfelső részén nézheti meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Kiszállítás tempója, időtartama, extra sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés időtartalmának redukálása, és a tisztelt igénylő mennél gyorsabb ellátása cégünk nélkülözhetetlen követelménye! viszont az olcsó postázási árakat előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja azonkívül időtartama az irányadó, esetleg a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A délután 4 óráig lefolytatott megrendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, magyarul a csomagok kiszállítása. Így az aznapi feladásnál a postahivatal 1-2 nap leforgása alatt szavatolja a küldemények átadását egész Magyarországon belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is tartható. A futárszolgálatok 1 napos teljesítést biztosítanak.

Az összes csomagot alapvetően normál elsőbbségi plusz lehetőséggel vesszük igénybe, melynek plusz költsége nem éri el a 90 Ft-ot se.

Az igénylő igénybe vehet postai külön sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami szavatolja, hogy az aznap leadott megrendeléseket következő napra a futár vállalat 5600 Ft költség ellenében a nagyobb településekre, a városokba reggel 9-re a kisebb méretű települések esetében maximum déli 12 óráig kézbe adja.

A posta normál elsőbbségi lehetősége nem biztosítja bizonyosan a következő napi átadást, ekképp hogyha bárkinek okvetlen kellenek következő nap az árucikkeink, akkor kérhet kivételes sürgősségi ellátást az úgynevezett EMS ellátást, amely esetében a postahivatal garantálja a következő nap déli 12 óra előtti átadást.

Postaköltség, utánvételes díj, csomagolási kiadások a megrendelésnélPostaköltség, utánvételes díj, csomagolási kiadások a megrendelésnél

A postahivatali utánvételes fizetés egy borsosabb árú módszer, hiszen a termék költségén túl a postázás díját is a vevőnek kell lerónia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert ott cégünk átveszi az összes házhozszállítási valamint az egyéb járulékos kiadásokat.

A kiküldési, csomagolási, azaz utánvéti költség összege átlagosan nem túl nagy értékű küldemények esetében 1500 forint alatti.

Az értékesebb, így némileg nagyobb súlyú csomagok esetében 1800-2200-2700 Ft is lehet, de rendeléskor a hazaszállítási díjat közöljük önállóan az árucikk költségén kívül, ekképp pontosan tudni fogja, hogy mennyibe kerül a teljes igénylése összegezve.

Az időszerű postázási, utánvételes, csomagolási összes árat, ami még hozzáadódik az áru árához, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja Önnek.

A lehetséges legjobb árú azonkívül legoptimálisabb szállítási módszert tanácsoljuk az Ön számára a legmagasabb tapintatosság mellett.

bonyodalmak továbbá tennivalók az átvétellel, házhozszállítással összefüggésben

Persze a kiszállítást valamint a feladást is emberek végzik el, ekképp olykor-olykor hibázhatnak. Ezzel nem lehet probléma, elvégre minden kellemetlenségre készen áll a megoldás a lehetséges kínos problémák kivédésére.

Nem azt a típusú vagy darabszámú árut találta a dobozban, mint amit kért az igényléskor

Minekutána netes gyógyszertárunknak naponta több, mint száz rendelést kell teljesítenie, ekképp lehetséges, hogy valamilyen oda nem figyelés folyományaként egész véletlenül nem annyi illetve nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ezeknek természetesen igen kicsi a valószínűségük, azonban, amennyiben ez megtörtént Önnel, abban az esetben sincsen probléma, elvégre nincs más dolga, mint a weboldal alján található levélküldő űrlapon eljuttatni nekünk egy reklamáló üzenetet, amelyet azonnal felderítünk még aznap, és hogyha ekképp zajlott, abban az esetben korrigáljuk a mulasztásunkat persze grátisz.

Az árucikket széttörten illetve elszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatosan a kiszállítás során a nem megfelelően kezelt azonkívül kiszállított küldemények bizony sérüléseknek vannak kitéve. Ezekre a megsérült csomagokra a Magyar Posta vállalja a biztosítékot, cégünk nem tud kártalanítást adni a különböző futár cégek által keletkezett károkért.

Az ilyen probléma átlag pusztán rendkívül kevés alkalommal jelent meg, pedig a vásárlók jelezték, hogy a levél /bliszter/ fel van szakítva, viszont attól még semmilyen baja sem lett a terméknek, így nem óhajtottak a feltehető csekély baleseteken panaszkodni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Vállalatunk megfelelően figyel a villámgyors, aznapi dropshipre (kiküldésre), így minden nap elküldjük a du. 4-ig lebonyolított rendeléseket. Ezeknek egy, vagy legfeljebb két nap alatt meg kellene érkeznie az egész Magyarországon belül akármerre. Hogyha két napon belül nem jutott hozzá a csomagjához, akkor okvetlenül jelezze ezt számunkra úgy, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetet juttat el hozzánk a gondjáról, amelyben tüntesse fel, hogy mely jellemzőkkel azonfelül milyen féle terméket rendelt, mely még nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta meg a küldeményét, szerintünk a következő okai lehetnek:

• Nem dobott be a postás értesítőt, ez okból nem ment be felvenni a postára, valamint nekünk visszajuttatták a csomagot. Ez a dolog rendszerint a postahivatalban maradó csomagok esetén történhet, illetve olyankor, hogyha a településen az utánvételes csomagokat intézCsomagkihordó postás vagy szállító valamint a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Ilyeténképp hiába tesz panaszt a már netalántán régóta ismert postásánál, merthogy nem is ő végzi az utánvételes csomagok kikézbesítési feladatát. Még megszokott lakáscímre történő kézbesítésnél is lehetséges többször, hogy nem hagynak ott értesítést, ezért Ön nem szerez tudomást a csomagról és pár nap után visszajuttatják a feladóhoz.

Azt javasoljuk, hogy feltétlenül írjon üzenetet nekünk, amennyiben a megrendeléstől számított legfeljebb 48 órán belül nem nem érkezett meg az ajánlott utánvételes küldeményünk, és mi eljuttatunk Önhöz egy nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud sétálni a postára és kiadják Önnek egyéb papír nélkül is a csomagot. Szóval két napnál tovább semmilyen esetre se várjon, hanem írjon nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet!

• A csomag a postahivatalban elkallódott. Ilyenkor Önnek ugyanúgy jeleznie szükséges számunkra, hogy a küldemény nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és amennyiben elveszett a termék, abban az esetben annak az árát a postahivatal cégünknek megtéríti, viszont még azon a napon, amikor ezt megtudtuk azonkívül megerősítést nyert, hogy elkallódott, abban az esetben mi mindjárt elküldjük az Ön számára újból az igényelt árucikket és így a következő napra feltehetően oda is ér.

Erre egyébiránt csak egyszer volt eleddig példa. Az a legfontosabb, hogyha nem kapta kézhez a küldeményt, abban az esetben mindenképpen jelezzen számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy elküldjük még aznap a16 óráig feladott igényléseket!

• Nem történt meg a küldemény postára adása.

Internetes gyógyszertárunknak minden esetben van raktáron akármilyen mennyiségű készlete, eszerint kvázi biztos, hogy nem történhet meg, hogy elfogynak a készítmények, továbbá nem áll módunkban postára adni az igényelt árukat. Netalán megeshet az, hogy az igénylés leadása után valamely levelezési rendszer nem küldi át a rendelést cégünkhöz. Ilyesmire még nem volt egyáltalán példa.

 

Küldeményeket nyomon követő vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám megírása az Ön számára e-mailben, ha nem találják a küldeményt

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, olyankor majdnem biztos lehet abban, hogy a postán elhányódott a küldemény. Ekkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosító száma, és az alapján már meg tudják találni az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépes rendszerükbe begépelve. A küldeményazonosító RAG szám felmutatását, vagy közlését mindig a postahivatalban ajánlatos elvégezni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy járjon utána.

Ez a küldeményazonosító szám minden esetben 2 betűvel indul azonkívül 14 szám követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az az „RL” és utána 14 darab szám.

A csomagját 16 óráig kivitelezett megrendelésnél még aznap postázzuk, és egy vagy két nap alatt már kézhez is kapja. Amennyiben maximum két nap leteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenképpen küldjön nekünk a Kapcsolat menüpontban egy néhány soros levelet a problémájával – adataival, és akkor mi nyomban választ küldünk amellett elküldjük Önnek eme küldeményeket azonosító RAG számot. Eme RAG számmal ha besétál a postára, ahol már a számítógépes rendszerbe beütve jól tudják majd, milyen küldeményről van szó, azonkívül kikeresik Önnek.

Tapintatosság, csomag kinézete- külleme

Gyógyszerkereskedésünk nélkülözhetetlen előírása a tapintat! Az igénylése semmilyen esetben se fog kiszivárogni senki felé, azt más embernek nem kézbesítjük. Számos illetőnek jelentős problémátokoz, hogy milyen címre is rendeljék a csomagot, nehogy akárki is megláthassa. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban él valakivel és emiatt nem óhajt kínos kérdezősködéseket, eszerint kerül elő a téma, hogy milyen címre küldessem a csomagot?

A felelet pofonegyszerű azonkívül persze a legtitoktartóbb. A postára postahivatalban maradó küldeményként. Azért is nagyon kellemes ez a módszer, mert Önnek még a személyes adatait sem kötelező számunkra megírnia, hanem kizárólag a postának a számát vagy a címét (minden nagyobb település főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresűnkből tud majd kijelölni. Azért ez a dolog nem ilyen áttekinthető, jó pár tájékoztató azonfelül tennivaló előfordul a postán maradó küldeményeknél. Ha postán maradó csomagot szeretne megrendelni, értsd, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne küldjék házhoz, olyankor ezt mindenféleképpen tanulmányozza át részletesen: szállítás postán maradó csomagként!

A csomag illetve a küldemény külsejeA csomag illetve a küldemény külseje

A postázott csomagok külleme és kinézete igen szerény, semmi nem utal a tartalomra. A feladója magánszemély lesz a kényelmetlen kérdések kivédése érdekében. A csomagot a gyakorlatban mint levelet adjuk fel, mert eszerint alacsonyabb az ára a csomagénál. A küldemény (levél) egy légbuborékos bélelésű boríték, amelyet nem lehet kitapintani sem, amellett ekképp nem szokott sérülni sem a küldemény tartalma, nálunk például a tabletták.

A kisebb árú vagy súlyú- illetve térfogatú igényléseket tehát egy bélelt borítékban postázzuk, melynek külseje a következő képen figyelhető meg:

A nagyobb árú, vagy súlyosabb, nagyobb térfogatú rendeléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor kapott telefonszámon

A megrendelésben megadott telefonszámon csak teljesítési, kiküldési bonyodalmak esetén telefonálunk Önnek a végső esetben, ha leveleinkre nem válaszol egyáltalán. A megrendelés elfogadása miatt semmilyen esetre sem keressük telefonon, hanem csak egy visszaigazoló elektronikus levelet írunk az Ön számára.

Esetleg akkor telefonálnánk Önnek, hogyha sürgős házhozszállítást választ a következő napra. Amennyiben talán a megadott rendelési információkból hiányzik valami, úgy nem teljesíthető a rendelés. A telefonhívásnál mindenkor az igénylést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy ki az, akivel tárgyalunk, valamint hogyha a neje vagy valamelyik barátja vagy rokona veszi fel a telefonját (mobilját), akkor se aggódjon pusztán egy téves hívás voltunk egy rejtett számon, akit nem tudnak visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Így a titoktartás százszázalékos.

 

Garancia

Gyógyszerértékesítő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosultságával bír, továbbá valamennyi gyógyszerkészítményére pénz visszaadási vagy csere szavatosságot nyújt tisztelt vevőinek!

Világhálón működő gyógyszertárunkban nem eshet meg semmikor sem, hogy a nem legális gyógyszerforgalmazókhoz hasonlóan nem eredeti készítményeket postázzunk Önnek. Cégünk jó híre, törvényes működtetési felhatalmazása, világhálós gyógyszertári azonkívül gyógyszer kereskedelmi engedélye okán sem engedhetné meg, hogy leutánzott termékeket áruljon, mert akkor bevonnák a gyógyszerkereskedés minden tanúsítványát. Felfüggesztenék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 normál patikával vagyunk szerződésben. Ezen felül még 18 államban léteznekjól prosperáló online patikáink.

A következőkben ismertetjük Önnel azt a 3 legnagyobb szövetséget és testületet, amik a patikák, azonfelül netes gyógyszerkereskedések működtetését, szolgáltatásait, amellett a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott szereket megvizsgálják valamint kontrollálják, gyenge minőség esetén felfüggesztik a gyógyszertár működését, azonkívül megvonják a működéshez nélkülözhetetlen engedélyeitt.

Amennyiben a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén a cégünk azonkívül az online gyógyszertárunk nevére kiállított legnagyobb szintű multinacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek igazolt felhatalmazásai. Az engedélyekről nézhető képeken láthat majd domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, amit az okból volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénysértőn üzemelő, hamisított gyógyszereket árusító webáruházak ne legyenek képesek másolni e legitim jogosultságok igazolásait amellett átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontban megtekinthetőek valamennyi céges adatunkkal egyetemben.

Eme törvényes okmányok megfigyelésével már letisztult Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy legálisan tevékenykedő világhálón működő patika, és nem a tucatnyi engedély nélküli hamisított gyógyszerkereskedő weboldalak egyike, melyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is ráirányítja a figyelmet.

Vállalatunk ezen kívül csere jótállást, végső esetben pénz visszatérítési biztosítékot is szavatol az összes árucikkére, az alábbi jótállási körülmények mellett, hogyha:

• Ön 18. életévét betöltötte.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító anyagot használat közben és előtte.

• Ön követte a gyógyszerre vonatkozó használati utasításokat maximálisan.

• Ön nem használt koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ételt, italt, illetve egyéb más fogyasztási cikket a patikaszer beszedése során és/vagy előtte.

• Ön nem kínlódik szív, vese, máj, tüdőbetegségben továbbá nem alkalmaz erre/ezekre pirulákat.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, vagy egyéb további értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó medicinákat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs pszichiátriai rendellenessége, valamint nem szed antidepresszáns készítményeket.

• Önnek önhibáján kívüli okokból nem segített e készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét valamint személyes adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok elvárásainak, azonkívül a patikaszer önhibáján kívüli okokból nem volt hatásos az Ön számára, visszaadjuk a pirula árát, vagy elcseréljük egy más hatóanyagú termékre először.

Pénz visszafizetési illetve kicserélési jótállás érvényesítésének gyakorlata

Ha beteljesedett, hogy Ön az összes kritériumot betartotta és mégsem használt a portékánk, akkor választhat, hogy a pénzét igényli visszakapni, vagy cseréljük ki a termékét egy további hatóanyagú medicinára. Alapesetben ajánlunk az Ön számára egy egyéb alapanyagú csereterméket, amelyet egészen díjtalan szállítunk házhoz az Ön számára. Elsöprő hányaddal a más különböző alapanyag már garantált siker szokott lenni, mert van olyan dolog hallatlanul ritkán, hogy egy alapanyag valamilyen okból nem hatásos valakinek. Azonban ha tesztel egy eltérő hatóanyagú medicinát, abban az esetben megdöbben az eredménytől, továbbá másképpen viszonyul gyógyszerkereskedésünkhöz.

Amennyiben vissza szándékozza kapni a pénzét

Abban az esetben nincs egyéb dolga, mint, hogy küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüponton át egy panasztevő e-mailt, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, küldjön el a vállalatunknak egy kérvényező levelet a postán arra a névre valamint címre, amiről a csomagja jött. Ebben a kérvényező levélben tanácsoljuk, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, valamint a előforduló gondját az orvossággal kapcsolatban. Kérjük, írja le ebben a kérvényező levélben, hogy milyen eredményt azonfelül mellékhatást érzett a készítmény használatakor, illetve valamennyi, a hatásával kapcsolatos tettét. Pl. ivott-e kávét, és/vagy szeszes ital a szedése előtt illetőleg közben, és használt-e kombinálva vele egyéb orvosságokat, és hogy hányadik évében jár. Ha feladta ezt offline írásos levelet a megrendelésnél kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben kérjük, írjon nekünk ismét a KAPCSOLAT menüpontban egy levelet, amire egy nap leforgása alatt válaszolunk.

Ha beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a levele és azt feldolgoztuk /4-10 nap/, akkor még kontrolláljuk ,hogy mi történhetett, továbbá amennyiben Ön a tájékoztató alapján szedte a szert azonkívül az összes lényeges elvárásunkat megfogadta, akkor jár Önnek a garancia, így visszaadjuk Önnek a kiadását! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírással készült levelében leírni az átutaláshoz fontos alapvető adatokat. Csakis kézírásos kérvényt fogadunk el, minekutána ezt fénymásolnunk kell valamint beküldeni a központunkba az adminisztrációhoz. Feltéve, hogy bármelyik adatot nem adja át, ami kell a pénz visszafizetési garancia érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem áll módunkban elvégezni. elsőként, kérjük, legyen szíves, küldje vissza nekünk az igényelt gyógyszerkészítményt, ami nem hatott, és mi ellenőrizzük, hogy gyógyszerkereskedésünktől származik-e. Feladás előtt mindenkor egy rejtett jelet rakunk a gyógyszer levelére, dobozára, ekképp tudjuk, amennyiben nem gyógyszerkereskedésünktől ered a visszaadott portéka. A pénz visszafizetési jótállást csupán akkor tudjuk teljesíteni, hogyha a patikaszer leveléből /bliszter/ csak szigorúan legfeljebb egy szem hiányzik, vagy gél esetében 1 tasak. Amennyiben több darab hiányzik, onnantól kezdve nem fogjuk tudni egyik fajta garanciát se garantálni Önnek még aktív reklamáció esetében sem!

Ha Ön a jótállását érvényesíttetni szeretné, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüponton át juttasson el nekünk egy levelet, átadva benne a Claims Identification Number-t, azaz egy egyedi reklamációs azonosító számot, valamint írja meg a bankszámlaszámát amellett az utaláshoz nélkülözhetetlen minden adatát. Ha eme adatait délután 4 óráig elküldi számunkra, abban az esetben még azon a napon visszaadjuk a kiadását, amely egy napon belül célba ér a számlaszámára. Erről egy képernyőképet tárolunk el, feltéve, hogy netalán nem hinné el nekünk, hogy utaltuk a pénzt Önnek. A megrendelés feladásával ezeket kritériumokat Ön nyugtázza.

Ha ki akarjacserélni a szert

Feltéve, hogy az Ön számára valami oknál fogva nem volt hatékony a kiküldött termékünk, vagy esetleg nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, azonban a pénzzel nem megy semmire, hanem inkább próbálkozna egy másik alapanyagú készítménnyel, abban az esetben szépen kérjük, küldjön számunkra egy panasztevő üzenetet a Kapcsolat menüponton át. Ilyenkor aztán adunk egy Claims Identification Number-t, úgymond egy panaszbejelentő azonosító számot.

Ezután juttasson el számunkra egy saját kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és postafiókcímre, amely az igényelt küldemény megkapásakor feladóként szerepelt! Ebben a levélben kérjük, írja bele az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen lakáscímre vagy postacímre adjuk fel pontosan a másik patikaszert továbbá még azt is, hogy mire akarja, ha kicserélnénk a szert! Alapesetben felajánlunk az Ön számára a tudásunk alapján egy más hatóanyagú gyógyszerkészítményt, ami cégünk szakértői szerint már eredményes lesz. Hogyha a két orvosság ára közt különbség van, ez utalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy feladja postán ajánlva, a kézzel írt papír alapú kérelmet (benne az adataival, telefonszámával, a cserélendő termék nevével, a Claims Identification Number számával, tehát a különleges panaszbejelentő azonosító számával együtt); valamint a rendelt küldeményén látható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a kinyitott valamint megmaradt árucikket visszaküldeni szíveskedjék.

Hogyha megjött vállalatunkhoz a visszaküldött áru, az Ön személyes adatai továbbá a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, abban az esetben azt feldolgozzuk majd néhány nap múltán a kérelmében szereplő adatok segítségével házhoz szállítjuk Önnek a csere terméket. A kézírásos papír alapú kérelemre a célból van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükséges fénymásolni a nekünk eljuttatott levelét és el szükséges juttatnunk a központnak az adminisztráció.